Calitate

Calitate:quality check

Unul dintre secretele succesului Eco Market Transilvania pe pietele vest-europene este sistemul de management al calitatii, pe care il dezvoltam tot mai mult, cu fiecare sezon.

Acesta se intinde de la colaborarea buna cu toate organismele de inspectie si certificare din Romania la coordonarea eforturilor de traseabilitate pentru marfurile agricole tranzactionate, alaturi de partenerul nostru Austria Bio Garantie (ABG) si pana la sistemul de management intern al calitatii, implementat alaturi de furnizorii nostri.

Fiecare producator sau procesator cu care colaboram este vizitat de mai multe ori in decursul unui an atat de catre reprezentantii Eco Market Transilvania cat si de catre reprezentantii ABG sau ai organismelor de audit general cu care colaboram (Control Union / SGS) iar orice probleme descoperite sunt remediate in regim de urgenta.

Deasemenea, fiecare lot de marfa este analizat in prealabil atat din punct de vedere al calitatii fizice (la laboratorul Control Union din Constanta sau la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti) cat si chimice si microbiologice (la laboratore acreditate in UE - Laboratorul Fytolab din Plovdiv, Bulgaria sau la Institutul LVA din Viena, Austria).traceability

Incepand cu anul 2009, Eco Market Transilvania a implementat un sistem performant de prelevare, analiza, traseabilitate si stocare a mostrelor – acestea sunt prelevate atat din camp, inaintea recoltei, pentru a putea descoperi din timp orice probleme de natura chimica, cat si din depozit – respectiv din fiecare lot de marfa care paraseste depozitul. Eco Market Transilvania foloseste materialele specializate Debatim (saculeti auto-sigilanti, sigilii). Pe langa mostrarea si analiza mostrelor, si depozitele (spatiile de depozitare) cu care colaboram sunt auditate periodic si anual sunt prelevate si analizate mostre de praf.

Mostrele de produs sunt pastrate pentru cel putin 24 de luni ulterior livrarii marfurilor aferente.

Scopul acestui sistem este ca traseabilitatea produselor sa fie garantata in proportie de 100% - de pe raftul de vanzare al magazinului pana la parcela aferenta din cadrul fermei agricole pe care au fost produse ingredientele componente.

In viitorul apropiat, toate aceste resurse vor fi reunite in cadrul unei interfate electronice disponibile on-line (FlowWeb) intr-un format prietenos cu utilizatorul.

 flow web